Berlin – dag 21

Idag åkte vi till en djurpark med massa djur. Innan man hade kommit in i djuparken kunde man se små svarta björnar som gick omkring.

När vi hade kommit in såg vi ett lurvigt djur som låg och sov uppe i ett träd.

När vi hade gått en liten stund så kom vi fram till en isbjörn som badade. Den var vit och hade en unge, men ungen såg vi inte.

Efter det gick vi iväg till ett par burar med ugglor i. Den ena var grå, den andra var vit.

Lite var stans såg vi påfåglar som gick omkring. Både hanar och honor.

Sedan kramade jag en björn!

Sedan tyckte mamma att vi skulle stå vid en cool staty.

Efter det så vi gick i ett hus som heter rovdjurshuset. I det huset fanns det tigrar.

När vi hade gått en lite längre bit i rovdjurshuset så kunde man gå in till en massa fåglar som flög omkring. Den här gången blev jag påflugen av en fågel.

Utanför såg vi en snöleopardmamma med sin unge. Ungen satt på en pinne och mamman satt nedanför på gräset. De heter snöleoparder för att de brukar bo i snö.

Efter det fick vi se zebror som gick omkring. Det var minst fem stycken.

Efter det gick vi vidare och fick se elefanter. Bruna var vissa, gråa var vissa. Vissa hade hår och andra hade det inte. Vissa hade stora öron och vissa hade små. Vissa såg afrikanska ut och andra såg asiatiska ut. De hade bara en hage att vara i för i den andra hagen höll djurvårdarna på och fixa.

Efter det såg vi en jättefin noshörningsstaty som vi satte oss på och mamma tog ett fint kort.

Sedan fick vi se hyenor.

Sedan, efter det, så fick vi se giraffer. De var jättestora med fläckar på sig. De hade jättelånga halsar och var minst tredubbelt så långa som pappa.

Flamingosarna var rosa och gick omkring. De var många att man bara såg ett rosa hav av flamingos.

Brevid flamingosarna var ett hägn med kameler. De var stora och fina och hade två pucklar på sig.

Sedan såg vi kängruar. På sommaren kunde man gå in till kängruarna, men det var stängt för säsongen. Det såg ut som att de stog och åt.

Sedan åt vi mat. Vid bordet där vi åt fanns ett jättestort akvarium med en rot i. I det fanns en massa malar och neontetror.

Efter det gick vi och såg en massa lemurer, men de var inne i sitt hus så man såg dem inte så ofta. Lite då och då sprang en ut. De var jättegulliga och jag hade velat gå in och klappa dem.

Bredvid lemurerna såg vi ett jättestort grönt nät som man kunde klättra i. Lillebror vågade inte klättra så högt upp, men jag vågade klättra över hela nätet.

Sedan så gick vi in i aphuset. En apmamma hade en apunge som var jätteliten och gullig. Det fanns också jättesmå vita apor. Hos några apor såg vi några konstiga figurer och de såg ut som jättestora råttor som sprang omkring. De var gråbruna, med ganska korta öron.

Sedan gick vi in i ett hus med krokodiler och sköldpaddor. Krokodilerna låg mest stilla. De låg så still att man nästan kunde tro att de var stenar.

Sköldpaddorna fanns i ett eget hus också. Det såg nästan ut som ett växthus. Där låg massor av jättestora sköldpaddor. De var bruna och levde på grus, vatten och jord. De var jättegulliga. Jag hade velat gå in hos dem. De kan äta morötter, det har jag sett på ett program.

Sedan fick vi se en jättestor hjort som stog i ett hägn. Den var jättestor, minst lika stor som pappa. Den hade jättestora horn.

Sedan såg vi piggsvin. De var gulliga och taggiga.

Efter det såg vi en sekretärsfågel. Den var stor.

Sedan gick vi till en lekplats och lekte. Där fanns det jätteroliga rutschkanor, men de gick inte alls fort fast de var stora. Tyvärr hade Erik redan somnat, så jag fick leka själv.

När vi gick ut köpte vi några saker. Erik köpte ett tigergosedjur och jag köpte ett pussel med två leoparder. Det var en leopardmamma och en unge.

God natt dagboken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *