Berlin – dag 4

Jag, mamma och Erik åkte på utflykt idag. Vi skulle gå på zoo men det regnade för mycket så vi gick istället på akvarium.

Utanför akvariet så såg vi ett jättestort kyrktorn med ett trasigt tak. De har krigat i staden och då släpptes en bomb på kyrktornets tak. Det är därför det är trasigt.

På varje brunnslock är det som ett stort jordklot med en massa byggnader från Berlin.

Sedan skulle vi äta lunch men de hade bara sötsaker så vi fick äta Prätzeln och sedan åt vi magnumglass.

Ödlor

Näst högst upp var det ödlor. Där fick vi se massor av olika arter av ödlor, till exempel kameleonter. Ibland så satt ödlorna på varandra. Det såg precis ut som att de bar varandra. Ibland var det bara huvudet som stack upp ur marken. De såg precis ut som landskapet de bodde i.

Grodor

Sedan, på högsta våningen, var det grodor. Vissa grodor var lika stora som lillebrors huvud och vissa grodor var mindre än mitt finger, så det var väldigt många olika storlekar. Ibland kunde man inte se vissa av grodorna förrän man hade tittat jätte länge för att de såg precis ut som landskapet eller det de var i.

Skalbaggar

Sedan kom vi till en avdelning som också var på högsta våningen. Den var om insekter och andra smådjur. Vi fick se skalbaggar. De var gröna, orangea, röda och gula. De var ungefär i alla olika färger. Det fanns äpplebitar,  morotsbitar och päronbitar i terrariet.

Maneter

Sedan kom man till ett stort, runt akvarium med massor av små maneter i. De var blåa och vita och åkte uppåt och nedåt, uppåt och nedåt, hela tiden.

Krokodiler

Alla krokodiler var olika. Den ena hade jätte lång och smal mun. Den andra hade ganska bred, och inte lika lång, mun. De var i olika färger. Den ena var grön. Den andra var lite grön-brun-aktig. Sköldpaddan jagade den ena krokodilen. Jag undrade varför det inte skulle vara så att krokodilen jagade sköldpaddan istället.

Fiskar

Vi fick se många olika fiskar. Blåsfiskar, neontetror, malar, praktbotior, hajar och massa andra olika fiskar. Vissa var tjocka. Vissa var smala. Vissa var enorma. Vissa var super duper små, så att man knappast kunde se dem.

Sniglar

Sniglar fick vi också se på den högsta våningen, efter småkrypen. Det var enorma sniglar. De var ungefär lika stora som mitt finger och hade jättestora skal. De satt på fönstrena på terrarieret. Hos dem låg det apelsiner, citroner, bananer, äpplen och en massa andra frukter som de kan äta.

Sedan åkte vi hem och gick och lade oss i sängen och jag sov jättegott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.